badrum
Gör ditt badrum mer klimatsmart med bambu

Gör ditt badrum mer klimatsmart med bambu

Har du någon gång funderat på den nya trenden man ofta ser i moderna badrum just nu? Jo, trenden med bambu? Den ser man allt mer ofta, och jag tror faktiskt inte det är en slump.

Jag skulle vilja tro att det till stor del har att göra med alla fördelar som bambu har jämfört med många andra träslag. Nedan har vi bara listat några:

  • Naturligt antibakteriell
  • Snabbt växande – låg klimatpåverkan
  • Tål vatten väl


Av denna anledning ser vi nu bambu i massa av produkter såsom tandborstar i bambu, badlakan, duschdraperier, underkläder och massor av annat.

Låg klimatpåverkan är orsaken till populariteten

Även om bambu har använts i tusentals år runt om i världen för olika syften är det först på senare år som det verkligen har ökat i popularitet. Den huvudsakliga orsaken till detta är att klimatet har blivit en så pass stor fråga i politik och i folkmun och naturligtvis gör det att alternativa material och lösningar i vardagen får mer fokus. Tandborsten är just en sådan produkt som vi använder i kort tid och sedan byter ut, och om man tänker på att hela världen i princip använder en plasttandborster så blir det otroliga mängder plast som används en enda gång och sedan slängs igen.

Därför kan en bambutandborste rädda planeten

Eftersom klimatfokus blir allt mer vanligt bland svenskar, båda unga som gamla, har produkter som bambutandborstar fått ett starkt fotfäste runt om i världen. Som nämnt ovan, byter vi ut alla dagens tandborstar i plast mot en i bambu så har vi redan där sparat miljontals ton av plast för engångsbruk per år, och detta gör förstås en jättestor skillnad för klimatet. Dessutom så är bambu nedbrytningsbart i naturen på ett helt annat sätt en plast.

Varför inte testa på att införa mer bambu i ditt badrum eller kök? Testa själv och upplev alla fördelar med bambu och gör något gott för miljön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *